Štrbské Pleso (Park Snow Vysoké Tatry)

Najvyššie položená tatranská osada Štrbské Pleso ponúka na južných svahoch Predného Soliska 9 kilometrov ľahkých a stredne ťažkých zjazdových tratí, ktoré s obľubou využívajú rodiny s deťmi a pokročilí lyžiari. Vysoké Tatry – Štrbské Pleso umožňuje svojím návštevníkom využívať služby požičovní lyží, snowboardov, ski – servisov a lyžiarskych škôl pre začiatočníkov. Využívajte najvyšší štandard služieb, ktorý toto špecifické stredisko pokojného a harmonického charakteru svojim návštevníkom poskytuje.

Štrbské Pleso láka vynikajúcimi lyžiarskymi podmienkami  so skvelými traťami na slalom, zjazd či bežecké lyžovanie, so službami  s najvyšším štandardom. Lyžiari si túto zimnú sezónu vychutnajú 9 km zasnežovaných zjazdoviek, pre bežkárov sú k dispozícii bežecké trate v celkovej dĺžke až 26,5 km. Určite nevynechajte príležitosť na  nočnú lyžovačku. Milovníci adrenalínu môžu navštíviť atraktívny snowpark. Štrbské Pleso je najvyššie položeným lyžiarskym strediskom na Slovensku a jeho čarovná atmosféra je i vďaka bohatej histórií a luxusným hotelom.

Najväčším areálom bežeckého lyžovania vo Vysokých Tatrách je Štrbské Pleso. Ponúka bežecké trate na profesionálnej úrovni. Štrbské Pleso bolo dejiskom Svetovej zimnej univerziády v rokoch 1987 a 1999. V roku 2015 sa v rámci 27. Svetovej zimnej univerziády organizovanej španielskou Granadou uskutočnili na Štrbskom Plese preteky v bežeckom lyžovaní, skokoch na lyžiach a severskej kombinácii. Počas zimnej sezóny sa na Štrbskom Plese organizujú preteky profesionálov i amatérov. Bežecké trate v celkovej dĺžke 25 km sú pravidelne upravované pre klasický aj voľný štýl a sú otvorené pre širokú verejnosť.

Kontakt na stredisko:

Nadmorská výška: 1381 – 2093 m n.m.

Otváracie hodiny:

Pondelok – nedeľa
8.00 – 16.00

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *