Kubínska hoľa

O stredisku

SKI PARK Kubínska hoľa – zábava pre celú rodinu! Od free-ride cez  pretekárske trate až po detskú škôlku, lyžiarske stredisko Kubínska hoľa ponúka skvelé podmienky pre všetkých.

Veľkou výhodou Kubínskej hole je južná strana zjazdových svahov a samotné umiestnenie Oravskej Magury, ktorá poskytuje nádherný výhľad na celú Oravu, Nízke aj Západné Tatry, protiľahlé Chočské vrchy, Malú a Veľkú Fatru.  Denne upravované zjazdovky v celkovej dĺžke 14 km  robia naše stredisko ideálnym miestom pre nezabudnuteľný zážitok z lyžovačky či už pre jednotlivcov alebo pre rodiny s deťmi.

 

Popis strediska

SKI PARK Kubínska hoľa sa nachádza v prekrásnej prírode pohoria Oravská Magura a je jedným z najnavštevovanejších stredísk zimných športov na Slovensku. V nadmors­­­kej výške 720 až 1 390 m. n. m. s južnou expozíciou môžu nadšenci zimných športov nájsť moderné lyžiarske stredisko so širokým spektrom lyžiarskych tratí a prepravné zariadenia s kapacitou 9000 pasažierov za hodinu. Celkové prevýšenie 676 metrov.  Môžete sa pohodlne vyviesť lanovkou do výšky 1396 metrov nad morom a tam si vychutnajte pohľad na krásnu scenériu Západných Tatier a Chočských vrchov.

Zjazdovky  v lyžiarskom  stredisku  SKI PARK Kubínska hoľa  sú  homologizované  certifikátom  FIS. V  rámci  kategorizácie  lyžiarskych  stredísk  bola  stredisku pridelená  značka kvality a bolo  klasifikované  ako 5 hviezdičkové lyžiarske stredisko.  Na zaparkovanie je k dispozícii 1500 parkovacích miest BEZ POPLATKU.

Priamo v stredisku sa nachádza nový HOTEL GREEN***, ktorý je ideálnym miestom na prežitie Vašej dovolenky. Ponúka nielen možnosť spoznať kraj plný harmónie prírody a tradícií, ale aj nekonečne veľa možností ako si vychutnať krásy zasneženej prírody. Užite si pobyt v HOTELI GREEN*** v komfortne zariadených  izbách a apartmánoch. Personál Vám bude denne k dispozícii, aby Vám poskytol pozornosť, ktorú si zaslúžite.

Technické parametre lyžiarskeho areálu

Okres / Kraj Dolný Kubín / Žilinský kraj
Pohorie Oravská Magura
Nadmorská výška vrcholovej stanice 1396 m.n.m
Nadmorská výška údolnej stanice 720 m.n.m
Kapacita areálu 9000 pasažierov / hodina
Počet kabínkových lanoviek 0
Počet sedačkových lanoviek 2 – štvorsedačkové lanovky
Počet vlekov 8 vlekov
Počet zjazdových tratí 9
Dĺžka zjazdových tratí 14 km
   Z toho dĺžka s technickým snehom (m) 10 km
   Z toho dĺžka s umelým osvetlením (m) 0 km
Bežecké trate (km) 10 km

 

Trate a zjazdovky

K dispozícii je 14km denne upravovaných tratí, ktoré sú v prípade potreby zasnežované technickým snehom technológiou od spoločnosti Johnson Controls . Milovníkov adrenalínových disciplín určite poteší free-ride zóna a taktiež snowboard park s množstvom skokov a prekážok, ktorý je vybavený vlastným vlekom. Pre fanúšikov bežeckého lyžovania sú pripravené trate v dĺžke 10 km.

Snowboard park

Pre nadšencov adrenalínu a snowboardov je voľne prístupný snowboard park.

Parametre a výbava snowboard parku (štandardná výbava pri optimálnych snehových podmienkach):

  • 1 platforma určená pre začiatočníkov. Skoky na nej sú od 2 m do 10 m.
  • 2 platforma určená pre náročnejších sú skoky od 7 m do 15 m.
  • Miniplatforma je pre menej náročných- 2 m5 m
  • Prekážky rôzneho druhu(C-box, double kink box, street rail, straight box, rainbow, street rail, kink box, picnic table…atď.)
  • V spodnej časti je step up. Park je ozvučený a má dĺžku 400 m.

Vďaka množstvu prekážok je snowboard park lákavý pre milovníkov extrémnych športov snowboardingu a freestylového lyžovania.

Snowboard park má samostatný vlek a je bezpečne oddelený od lyžiarskych tratí.

Výbava snowboard parku, počet prekážok, platforiem a skokov je budovaná v závislosti od snehových podmienok!

Kontakt na stredisko:

Nadmorská výška: 720 – 1396 m n.m.

GPS: N49°15´03.6″ E19°16´00.9″

Široká 381
027 41, Oravský Podzámok

Otváracie hodiny:

Pondelok – nedeľa
8:30 –15:30

Doporučené články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *